OliveMagazine

Μπουκίτσες πεσκανδρίτσας με κρεμμύδι, κάππαρη και θυμάρι

Μπουκίτσες πεσκανδρίτσας με κρεμμύδι, κάππαρη και θυμάρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε την πεσκανδρίτσα σε μικρά φιλέτα ή σε μεγάλες μπουκιές.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα την κάππαρη, τη μαγειρεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε 1-2 φορές.

Ρίχνετε τις μπουκίτσες της πεσκανδρίτσας. Τις σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί, πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το λεμόνι. Σερβίρετε την πεσκανδρίτσα ζεστή σε πιατέλα. Συνοδεύεται ωραιότατα με βραστά χόρτα, κολοκυθάκια και πατάτες με λαδολέμονο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr