OliveMagazine

Μπουκατίνι με σουπιές, καλαμαράκια και χωριάτικο λουκάνικο

Μπουκατίνι με σουπιές, καλαμαράκια και χωριάτικο λουκάνικο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. σουπιές, καθαρισμένες
  • 250γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 60γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 60ml κρασί λευκό
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 500γρ. μπουκατίνι
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματάτε τις σουπιές και τα καλαμαράκια για 1 λεπτό. Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Μόλις κρυώσουν ελαφρά κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες λεπτές και τις σουπιές σε μπαστουνάκια.

Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε στεγνώσει ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και ανακατεύετε διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν.

Κατόπιν προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομματάκια και μετά από λίγο τα θαλασσινά. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την ντομάτα και ένα ποτήρι από το νερό που κρατήσατε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον μαϊντανό. Αφήνετε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκατίνι για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.

Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν για 3-4 λεπτά λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας αν θέλετε με παρμεζάνα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο