OliveMagazine

Μπουρδέτο από τους Παξούς

Μπουρδέτο από τους Παξούς

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κεφαλόπουλα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρια)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό πατάτες, σε ροδέλες ή κύβους
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αλατίζετε. Τηγανίζετε τις πατάτες ελαφρά σε λίγο από το λάδι. Σε άλλο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο, τον πελτέ αραιωμένο στο νερό, τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε το κρασί και τρία φλιτζάνια νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτετε και τις μισοτηγανισμένες πατάτες και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Τέλος, προσθέτετε τα ψάρια και αφήνετε το μπουρδέτο να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας το φαγητό με λίγο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο