OliveMagazine

Μπουρεκάκια με κοπανιστή

Μπουρεκάκια με κοπανιστή

Μερίδες:για 18 μπουρεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 250γρ. κοπανιστή
  • 100γρ. ανθότυρο
  • πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αναμιγνύετε την κοπανιστή με το ανθότυρο και προσθέτετε λίγο άσπρο πιπέρι.

Ανοίγετε τα φύλλα και τα κόβετε κατά πλάτος στα τρία. Στοιβάζετε τις λωρίδες και τις σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξεραθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο.

Παίρνετε μια λωρίδα φύλλου, την αλείφετε με το μίγμα λαδιού-βουτύρου και στρώνετε στην κάτω άκρη και κατά πλάτος μία κουταλιά σούπας από τη γέμιση τυριού. Τυλίγετε σε ρολό γυρίζοντας τις άκρες μέσα για να καλυφθεί η γέμιση. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα μπουρεκάκια. Αλείφετε την επιφάνειά τους με κρόκο αβγού και πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι.

Ψήνετε τα μπουρεκάκια στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε τα μπουρεκάκια ζεστά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε και μελιτζανομπουρεκάκια με την ίδια συνταγή. Τότε φτιάχνετε μια γέμιση με 1 μέτρια ψητή μελιτζάνα ψιλοκομμένη, 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα και ½ φλιτζάνι λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr