OliveMagazine

Μπουρεκάκια με σέλινο, πατάτα και φέτα

Μπουρεκάκια με σέλινο, πατάτα και φέτα

Μερίδες:για 20 μπουρεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 450γρ. φύλλα κρούστας
  • 2 φλιτζάνια σέλινο χοντρό ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες βρασμένες, σε μικρά κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το σέλινο και τα κρεμμυδάκια σε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον άνηθο και τις πατάτες και ανακατεύετε λίγο. Τέλος προσθέτετε τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν οι πατάτες.

Κόβετε το φύλλο στη μέση κατά μήκος έτσι ώστε να έχετε 20-24 μακρόστενα φύλλα. Τα στοιβάζετε και τα καλύπτετε με μια νωπή πετσέτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C. Αλείφετε την πρώτη λωρίδα φύλλου με λάδι και απλώνετε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην κάτω άκρη του φύλλου. Τυλίγετε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα στη μέση του τυλίγματος έτσι ώστε να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση 2 εκ. ανάμεσά τους.

Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και ψήνετε τα μπουρεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Για να σερβίρετε, κόβετε το κάθε μπουρεκάκι διαγωνίως και τοποθετείτε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο