OliveMagazine

Μπουρεκάκια με χαλβά Όλυμπος

Μπουρεκάκια με χαλβά Όλυμπος

Μερίδες:για 36 - 42 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για μπακλαβά
  • 500γρ. χαλβά ΟΛΥΜΠΟΣ με γεύση βανίλια, σε κύβους
  • 200γρ. αμύδγαλα χοντροκοπανισμένα
  • 200γρ. κράνμπερις
  • 200ml σπορέλαιο
  • 1 ξινόμηλο ξυσμένο στον τρίφτη
  • ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, το μήλο, τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις.

Τοποθετείτε τα φύλλα στον πάγκο, με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας και με δύο κάθετες χαρακιές το χωρίζετε σε τρεις λωρίδες το καθένα. Έτσι έχετε 36 ή 42 λωρίδες φύλλου συνολικά.

Παίρνετε την πρώτη λωρίδα φύλλου κρούστας και την αλείφετε με σπορέλαιο. Την πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετείτε στο κάτω μέρος μια κουταλιά γέμιση χαλβά. Φέρνετε τις δυο άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση και το τυλίγετε σε ρολό. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.

Αραδιάζετε τα ρολά σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.

Αφού ψηθούν τα μπουρεκάκια σας τα ξεφουρνίζετε κι όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο