OliveMagazine

Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, ντομάτα και μέλι

Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, ντομάτα και μέλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Για τη μαρινάδα

  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, βιολογική
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ντομάτα, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.

Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα μπουτάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί.

Βάζετε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνετε τα μπουτάκια για 40-45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, χωρίς να καούν. Σερβίρονται ζεστά.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr