Διαδικασία
Πλένετε καλά τα μπουτάκια και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μπίρα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βουτάτε μέσα τα μπουτάκια και σκεπάζετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να μαριναριστούν.
Ψήνετε τα μπουτάκια στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά, για 25-30 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κατά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με λίγη από τη μαρινάδα για να μη στεγνώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Πλένετε καλά τις πιπεριές και τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν εσωτερικά. Τις βάζετε σε σακούλα τροφίμων, κλείνετε καλά και τις αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσουν και να ξεκολλήσει η φλούδα τους από τους υδρατμούς.
Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου ζεστά, συνοδεύοντας με τη σάλτσα.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Tips
Όσο περισσότερες ώρες αφήσετε το κρέας να μαριναριστεί, τόσο καλύτερα θα αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις των υλικών μεταξύ τους. Αν έχετε χρόνο βάλτε το να μαριναριστεί από την προηγούμενη μέρα.
Μπορείτε να ψήσετε τα μπουτάκια και στον φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.