OliveMagazine

Μπουτρίδα, το μπριάμ της Ζακύνθου

Μπουτρίδα, το μπριάμ της Ζακύνθου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φασολάκια φρέσκα, μισοβρασμένα
  • ½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα και ζεματισμένα
  • 3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
  • 300γρ. κολοκυθάκια, σε κύβους
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε ελαφρά τη μελιτζάνα με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Βάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί μαζί με τα σέσκουλα και τα φασολάκια και ανακατεύετε τα υλικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο, 190οC για 1½ ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.

Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr