OliveMagazine

Μπούτι κατσίκι με πουρέ γλυκοπατάτας

Μπούτι κατσίκι με πουρέ γλυκοπατάτας

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:50'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι κατσίκι με κόκκαλο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 ml γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ºC, στον αέρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπούτι από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το θυμάρι, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα για 5 ώρες.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους. Τις μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με το βούτυρο και καθόλου νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες, τις ρίχνουμε στον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε το κατσίκι, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ γλυκοπατάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο