OliveMagazine

Μπράουνις νηστίσιμο με ταχίνι και χαλβά Όλυμπος

Μπράουνις νηστίσιμο με ταχίνι και χαλβά Όλυμπος

Μερίδες:για ταψάκι διαστάσεων 20Χ30εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 200γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμονιού ή άλλο δικό σας
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
  • 150γρ. χαλβά ΟΛΥΜΠΟΣ σπασμένο με πιρούνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε σύρμα.

Ρίχνετε το αλεύρι τμηματικά από σουρωτήρι και το ανακατεύετε στο μίγμα. Προσθέτετε στο τέλος το καβουρντισμένο σουσάμι, τον περισσότερο χαλβά και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.

Τσαλακώνετε με τα χέρια σας ένα κομμάτι λαδόκολλας, το ξετσαλακώνετε και ντύνετε με αυτό το ταψάκι σας. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε το μπράουνις στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο χαλβά ακόμη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο