OliveMagazine

Μπραντάδα

Μπραντάδα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε κομμάτια
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κλαράκια μαϊντανό
  • 8 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί για τοστ, μουλιασμένες σε νερό ή γάλα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για συνοδευτικό

  • τηγανισμένες φέτες του τοστ, κομμένες σε τρίγωνα
  • πικρά χορταράκια βραστά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με το μαϊντανό, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το φύλλο δάφνης. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τον βράζετε για 10 λεπτά.

Σουρώνετε τον μπακαλιάρο, τον καθαρίζετε από το δέρμα και τα κόκαλα και τον περνάτε από κρύο νερό. Τον μαδάτε και τον βάζετε ξανά σε ρηχή κατσαρόλα μαζί με το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τον δοκιμάζετε στο αλάτι, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ψωμί στυμμένο και το γάλα χλιαρό. Χτυπάτε το μίγμα μέχρι να πάρετε μια πηχτή και λεία κρέμα.

Μεταφέρετε την μπραντάδα σε πιάτο σερβιρίσματος και της δίνετε σχήμα πυραμίδας. Τη γαρνίρετε ολόγυρα με τηγανητές φέτες ψωμιού του τοστ κομμένες σε τρίγωνα και τη διατηρείτε ζεστή σε μπεν μαρί μέχρι να τη σερβίρετε μαζί με τα βραστά χόρτα αν θέλετε.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Tips

Αν θέλετε, αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 βρασμένες ή ψημένες και πολτοποιημένες πατάτες ή 2 βρασμένες αγκινάρες.


Μπορείτε να φτιάξετε μπρουσκέτα με μπραντάδα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο φρυγανισμένες φέτες μαύρου ψωμιού, τις αλείφετε με μπραντάδα και τις γαρνίρετε με φετούλες ντομάτας και μαύρες ελιές.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr