OliveMagazine

Μπρασάκι από τη Θράκη

Μπρασάκι από τη Θράκη

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπουτάκι αρνίσιο 2-2½ κιλά, μαζί με το κόκαλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 700γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ¾ φλιτζανιού βούτυρο μαγειρικό ή ελαιόλαδο
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο πάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το λεμόνι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το αρνάκι για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το στη μέση του χρόνου και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σκόρδο. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο γιαούρτι. Τα ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα πάνω από το αρνάκι. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ανακινώντας κάθε τόσο την κατσαρόλα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με βραστές πατάτες περιχυμένες με τη σάλτσα του αρνιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr