OliveMagazine

Μπριάμ σε φωλιά σφολιάτας

Μπριάμ σε φωλιά σφολιάτας

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • Για το μπριάμ

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 200γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε σε κύβους (σαν μεγάλα ζάρια) τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και σε καρεδάκια τις πιπεριές.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας. Βράζετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε στο μίγμα τις ελιές και αφήνετε το μπριάμ να κρυώσει. Προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος αν χρησιμοποιήσετε και το τριμμένο τυρί.

Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 26εκ. με το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε μέσα το κρύο μίγμα και το σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.

Αλείφετε την επιφάνειά της με γάλα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Όταν μισοκρυώσει, αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Εlena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr