OliveMagazine

Μπριάμ φούρνου με γιαούρτι και κεφαλογραβιέρα

Μπριάμ φούρνου με γιαούρτι και κεφαλογραβιέρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες σε φέτες
  • 2 πατάτες, χωρίς φλούδα, σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε φέτες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ρίχνετε όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και βάζετε το σκεύος στη φωτιά κλείνοντας με το καπάκι.

Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση και μαλακώσουν τα λαχανικά, μεταφέρετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε για 50 λεπτά. Κατόπιν συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον, χωρίς καπάκι, μέχρι το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι με τα αβγά και λίγη από την κεφαλογραβιέρα με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Περιχύνετε με το μίγμα το φαγητό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε για λίγο επιπλέον στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του μπριάμ και να λιώσει το τυρί.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο