OliveMagazine

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα λαχανικά

  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες, σε φέτες
  • 2 κολοκύθια, σε ροδέλες
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 4 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τα μπριζολάκια

  • 1.500γρ. καρέ από μοσχαράκι γάλακτος, σε μερίδες των 150γρ.
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη πλυμένη, στραγγισμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στο γκριλ. Βάζετε τα λαχανικά σε ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα πινέλο τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζετε και από την άλλη.

Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε τα μπριζολάκια σε μακρόστενο σκεύος, τα περιχύνετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και κάνετε ελαφρύ μασάζ με τα χέρια. Τα σοτάρετε στο τηγάνι σε δόσεις, για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.

Τα μεταφέρετε σε ταψί, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, την κάππαρη, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ολοκληρώνετε το ψήσιμό τους στον φούρνο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μην ξεροψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Σερβίρετε τα μπριζολάκια σε μια ζεστή πιατέλα περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. Σε δεύτερη πιατέλα σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά, περιχύνοντας με όσο ελαιόλαδο θέλετε και με το βαλσαμικό ξίδι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr