OliveMagazine

Μπριοσάκια γεμιστά με ανθότυρο

Μπριοσάκια γεμιστά με ανθότυρο

Μερίδες:για 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι σκληρό (ή για τσουρέκια)
  • 9γρ. μαγιά ξερή ή 30γρ. νωπή
  • 5 κουτ. σούπας γάλα σε σκόνη
  • 100γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 180ml (περίπου) νερό χλιαρό
  • 250γρ. περίπου ανθότυρο πατημένο με πιρούνι
  • 1 κρόκο αβγού + 2 κουτ. σούπας γάλα
  • παπαρουνόσπορο
  • 1 πρέζα αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Την αφήνετε στην άκρη για μερικά λεπτά μακριά από ρεύματα.

Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι με τη σκόνη γάλακτος και τη ζάχαρη, το ροδόνερο, το ξύσμα λεμονιού, το αβγό, το αλάτι και προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά. Κατόπιν, χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος για μερικά λεπτά και, όταν το μίγμα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματά του, ενσωματώνετε το βούτυρο.

Πλάθετε τη ζύμη μια μπάλα, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο, μακριά από ρεύματα.

Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Γεμίζετε κάθε μπάλα με ανθότυρο (μία κουταλιά της σούπας περίπου) και τις τοποθετείτε στις υποδοχές ενός σκεύους για μάφιν με δώδεκα υποδοχές. Αφήνετε να φουσκώσουν ξανά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Aλείφετε την επιφάνεια των μπριος απαλά με τον κρόκο χτυπημένο με το λίγο γάλα, πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr