OliveMagazine

Μπροκολόπιτα

Μπροκολόπιτα

Μερίδες:ένα ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600 γρ. μπρόκολο
  • 450 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποιούμε στο μούλτι. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αλευριού και 50 γρ. φέτας) και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. φέτας από επάνω.

Ψήνουμε στους 180º στον αέρα για 45 λεπτά. Αν "αρπάξει" η φέτα, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο