OliveMagazine

Μπρουσκέτα με κατίκι και αρωματισμένα σύκα

Μπρουσκέτα με κατίκι και αρωματισμένα σύκα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι
  • 6 σύκα πλυμένα
  • 1/3 φλιτζανιού γλυκό κρασί Σάμου
  • 1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετείτε τα σύκα ολόκληρα μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά. Όταν αρχίζουν να βγάζουν τα υγρά τους, τα γυρίζετε προσεκτικά και τα σοτάρετε μέχρι να πιουν τα υγρά.

Τότε σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα σύκα να ψηθούν μέχρι να πιουν τα υγρά, χωρίς να λιώσουν. Αφαιρείτε το δεντρολίβανο από το τηγάνι, αφήνετε τα σύκα να κρυώσουν και ύστερα τα κόβετε σε φέτες.

Κόβετε έξι μακρόστενες λεπτές φέτες ψωμιού και τις φρυγανίζετε. Τις αλείφετε πρώτα με το κατίκι και ύστερα στρώνετε από πάνω τις φέτες των αρωματισμένων σύκων.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr