OliveMagazine

Μπρουσκέτα με μπουράτα, μαρμελάδα κρεμμυδιών, φρέσκα σύκα και προσούτο

Μπρουσκέτα με μπουράτα, μαρμελάδα κρεμμυδιών, φρέσκα σύκα και προσούτο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις μπρουσκέτες

  • 2 φέτες από χωριάτικο ψωμί, πάχους 2 εκ.
  • 2 σύκα φρέσκα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα μπουράτα
  • 20 γρ. κρεμμύδια τουρσί
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ. προσούτο , σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικο
  • Για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού

  • 500 γρ. κόκκινα κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 ml κρασί Πόρτο
  • 50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρμελάδα κρεμμυδιού: Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για 2΄-3΄ μέχρι να μαραθούν. Τα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 20΄-25΄, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ να γίνουν τραγανές για 5΄. Κόβουμε τα σύκα στα 4 και την μπουράτα σε 6 μεγάλα κομμάτια. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με τη μαρμελάδα, μοιράζουμε τη μοτσαρέλα, τα σύκα, το κρεμμύδι τουρσί και τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με προσούτο λεπτοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικο.

Φωτογραφία: David Cotsworth

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο