OliveMagazine

Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων πασπαλισμένη με θυμάρι

Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων πασπαλισμένη με θυμάρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φέτες από χωριάτικο καρβέλι
  • 6 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300γρ. λουκάνικο Τρικάλων
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 ματσάκια ρόκα για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε την κάππαρη σε κρύο νερό για να φύγει η πολλή αλμύρα. Την ακουμπάτε σε ένα ξύλο κοπής και την ψιλοκόβετε προσέχοντας μην τη διαλύσετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ψιλοκομμένη κάππαρη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες. Το ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε άλλα λιπαρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.

Ψήνετε και τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε και, όσο είναι ακόμα ζεστές, τις αλείφετε με το μίγμα πελτέ και ελαιόλαδου. Μοιράζετε πάνω τους τις ροδέλες του λουκάνικου, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκα φυλλαράκια ρόκας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr