OliveMagazine

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σταφύλια

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σταφύλια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 χοντρές φέτες από ψωμί ολικής άλεσης
  • 500γρ. κατσικίσια φέτα, σε 6 φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. καρυδόψιχα
  • 300γρ. ρόγες από άσπρο σταφύλι
  • 200γρ. ρόγες από μαύρο σταφύλι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • θυμάρι για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μπλεντεράκι πολτοποιείτε καλά τις σκελίδες του σκόρδου με το ελαιόλαδο. Αλείφετε με το μίγμα τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω σας για 5 λεπτά.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τις ρόγες του σταφυλιού. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με δυο τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι και αφήνετε τα σταφύλια να κρυώσουν.

Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού και από πάνω τις φέτες του κατσικίσιου τυριού. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, μοιράζετε τα σταφύλια και πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Σερβίρετε τις μπρουσκέτες σαν ορεκτικό μαζί με ένα ποτήρι καλά κρυωμένο Sauvignon Blanc.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr