OliveMagazine

Μπρουσκέτες με πελτέ και αβγό

Μπρουσκέτες με πελτέ και αβγό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση με ξινό προζύμι
  • πελτέ ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη ή ματζουράνα ή φρέσκο βασιλικό
  • 4 αβγά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, κύμινο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φρυγανίζετε το ψωμί στην τοστιέρα ή την φρυγανιέρα. Γι’αυτό, άμα είναι μπαγιάτικο, ακόμα καλύτερα.

Τηγανίζετε τα αβγά.

Αλείφετε την κάθε φέτα με μπόλικο πελτέ, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο, βάζετε από πάνω το αβγό, και τις πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, ματζουράνα ή θρούμπι και κύμινο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr