OliveMagazine

Μπρουσκέτες με προσούτο και δαμάσκηνα

Μπρουσκέτες με προσούτο και δαμάσκηνα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 δαμάσκηνα
  • 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο αλμυρό
  • 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες
  • κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα με μυρωδικά
  • 4 φέτες προσούτο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα δαμάσκηνα σε λεπτές φέτες και τα αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε σε τηγάνι το βούτυρο. Ρίχνετε τα φιστίκια, τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το ξίδι και βράζετε για 2 λεπτά ακόμα.

Αλείφετε τις φέτες φρυγανισμένου ψωμιού με κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα με μυρωδικά και τις βάζετε κάτω από το γκριλ, μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει.

Τις βγάζετε από το φούρνο, σκεπάζετε κάθε μία με το μίγμα των κρεμμυδιών και τοποθετείτε από πάνω από μία φέτα προσούτο και μερικές φέτες δαμάσκηνων. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr