OliveMagazine

Μπρουσκέτες με σαρδέλες και κολοκύθια

Μπρουσκέτες με σαρδέλες και κολοκύθια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί πολύσπορο ή 4 φέτες από μαύρη μπαγκέτα κομμένη κατά μήκος στη μέση
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • 100γρ. φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 σαρδέλες από κονσέρβα
  • 100γρ. ρόκα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο του λάχανου. Τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο λάδι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου.

Τα ψήνετε στο μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρόκα μαζί με την κάππαρη, τις ελιές, τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και, αν θέλετε, λίγο χυμό λεμονιού.

Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή την τοστιέρα και το τρίβετε με το σκόρδο κομμένο στα δύο. Περιχύνετε τις φέτες με τη σάλτσα ρόκας και μοιράζετε από πάνω τη φέτα, τα κολοκυθάκια και από ένα φιλέτο σαρδέλας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr