OliveMagazine

Μπρουσκέτες με φάβα από ροβίτσα, ψητό λουκάνικο και γραβιέρα

Μπρουσκέτες με φάβα από ροβίτσα, ψητό λουκάνικο και γραβιέρα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μικρό καρβελάκι χωριάτικο ψωμί
  • 150-200γρ. λουκάνικο Μάνης με άρωμα πορτοκάλι
  • γραβιέρα Καλαμάτας ή Νάξου ή Κρήτης σε φλούδες
  • Για τη φάβα

  • 1 ½ φλιτζάνι πράσινο φασολάκι ροβίτσα
  • 1 κομμάτι πορτοκαλόφλουδα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη φάβα: Βράζετε τα φασολάκια σε νερό για 5 λεπτά. Μετά σουρώνετε τα φασολάκια, πετάτε το νερό και βάζετε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πορτοκαλόφλουδα, ρίγανη και ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και να μείνει με λίγο νερό. Αν είναι πολύ, τη σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό. Αφαιρείτε την πορτοκαλόφλουδα και την πολτοποιείτε μαζί με το κρεμμύδι, προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο και όσο ζωμό χρειάζεται ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα και αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε το λουκάνικο σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

Κόβετε σε λεπτές φέτες το καρβέλι και τις ψήνετε στο φούρνο ή στην τοστιέρα. Αλείφετε από πάνω μια γενναία ποσότητα φάβας, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, μοιράζετε από πάνω το λουκάνικο, πασπαλίζετε με φλούδες γραβιέρας και σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr