OliveMagazine

Μπρουσκέτες με ψητά λαχανικά και αρωματικά

Μπρουσκέτες με ψητά λαχανικά και αρωματικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κολοκύθι μεγάλο σε χοντρές φέτες
  • 1 μελιτζάνα σε χοντρές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης εγκάρσια κομμένες στα 2
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα 4
  • μερικές ροδέλες μαύρης ελιάς
  • 4 χοντρές φέτες μοτσαρέλα για πίτσα ή κασέρι ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί λιώνει εύκολα
  • 8 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο κομμένο ψιλό με ψαλίδι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα χαμηλό, φαρδύ ταψί αραδιάζετε τα λαχανικά, με ένα πινέλο τα περνάτε πρώτα με το λάδι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Κόβετε το σκόρδο στα δύο και περνάτε τις φέτες του ψωμιού. Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, σε άλλο ταψί, αραδιάζετε το ψωμί, το αλείφετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και το φρυγανίζετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τα λαχανικά και το ψωμί από το φούρνο.

Πάνω σε κάθε φέτα βάζετε μια φέτα τυρί, μοιράζετε τα λαχανικά, τις ελιές και λίγα επιπλέον μυρωδικά. Ξαναβάζετε τις μπρουσκέτες στο φούρνο μέχρι ίσα-ίσα να λιώσει το τυρί.

Tips

Να τις βγάλετε από το φούρνο τη στιγμή που θα λιώσει το τυρί, μην τις αφήσετε να ψηθούν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr