OliveMagazine

Μπρόκολο και κουνουπίδι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Μπρόκολο και κουνουπίδι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπρόκολο μέτριο, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κουνουπίδι μικρό, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα, κομμένες σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στον ατμό για 15-20 λεπτά και βάζετε τα μπουκετάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά και βαθιά πιατέλα.

Ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπάτε το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιχύνετε με αυτό το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σαν συνοδευτικό για ψητά ψάρια ή κρεατικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr