OliveMagazine

Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 60ml κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 350γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος, καθαρισμένα
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με τη σπάτουλα διαρκώς για 3-4 λεπτά.

Προτού βράσει πλήρως το ρύζι προσθέτετε τα μύδια, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια.

Προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με άνηθο, μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλετε.

Styling: Κ.Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studiom.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr