OliveMagazine

Μυρωδάτη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Μυρωδάτη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 250γρ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 250γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό)
  • 150γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60γρ. φρυγανιά
  • λίγο βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι φρεσκοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφήνετε το σπανάκι να ξεπαγώσει πολύ καλά και το σουρώνετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσθέτετε στο σπανάκι τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το κατίκι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το σπανάκι με τα μυρωδικά στο ίδιο μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά. Σιγά σιγά προσθέτετε και το αλεύρι. Τέλος ρίχνετε το πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος αρκετά βαθύ, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο του μπολ.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr