OliveMagazine

Μόστρα Μυκόνου και ταραμάς σαλάτα

Μόστρα Μυκόνου και ταραμάς σαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη μόστρα

  • 4 παξιμάδια σταρένια
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ώριμες, τριμμένες ή σε κυβάκια
  • κοπανιστή Μυκόνου
  • 4-5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τον ταραμά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. ταραμά άσπρο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (ή κατά βούληση)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη μόστρα: Αφήνετε την κοπανιστή εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Μουσκεύετε ελαφρά τα παξιμάδια. Τα αφήνετε να στεγνώσουν για λίγο και τα σκεπάζετε με κοπανιστή. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Για τον ταραμά: Ζεσταίνετε το λάδι και, ανακατεύοντας συνεχώς, μαραίνετε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και μετά τα φρέσκα, μέχρι να μαλακώσουν. Αραιώνετε τον ταραμά σε λίγο νερό και περιχύνετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια.

Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Περιχύνετε με χυμό λεμονιού, σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μόστρα: μονάδα μέτρησης παξιμαδιού (1 μόστρα = 1 παξιμάδι)


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο