OliveMagazine

Μύδια αχνιστά

Μύδια αχνιστά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι χοντρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά, κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι, ελέγχετε αν άνοιξαν όλα τα μύδια (όσα δεν άνοιξαν τα πετάτε) και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρονται ζεστά με ζυμωτό ψωμί.

Tips

Στο σερβίρισμα περιχύνετε με χυμό λεμονιού και για περισσότερο άρωμα, προσθέτετε λίγο φρέσκο θυμάρι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο