OliveMagazine

Μύδια αχνιστά με ξύσμα λεμονιού

Μύδια αχνιστά με ξύσμα λεμονιού

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι έ.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια ψηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Σκεπάζουμε και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Όταν τα δούμε να ανοίγουν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή στους χρόνους, τα μύδια πρέπει να ανοίξουν, όχι να παραβράσουν για να είναι ζουμερά και νόστιμα.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο