OliveMagazine

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτάκια μικρά μπίρα
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 πιπεριές τσίλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr