Διαδικασία
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρετε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα μύδια με τα υπόλοιπα υλικά, κλείνετε με καπάκι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά για να ανοίξουν.
Για τα χόρτα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το
πράσο και το κρεμμύδι και μόλις κάψει σοτάρετε για να γυαλίσουν για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα χόρτα κομμένα στα τρία. Ανακατεύετε, ώστε να λαδωθούν και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνετε με καπάκι και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Ανακατεύετε στα χόρτα τα μύδια και αφήνετε για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε χλιαρό, πασπαλίζοντας, αν θέλετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση