OliveMagazine

Μύδια με κουκουνάρια, σταφίδες και ρύζι

Μύδια με κουκουνάρια, σταφίδες και ρύζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 500 γρ. ψίχα μυδιού
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Λίγος χυμός λάιμ θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο