OliveMagazine

Μύδια περουβιανού στυλ (choritos a la chalaca)

Μύδια περουβιανού στυλ (choritos a la chalaca)

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μύδια
  • Για τη salsa

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ πιπεριά rocoto, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1½ κουτ. σούπας μαϊντανό .ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού μίγμα σπόρων καλαμποκιού και αρακά
  • χυμό από 3-4 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας πιπεριά ají amarillo σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • αλάτι. πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε με ένα ειδικό βουρτσάκι και πλένετε τα μύδια.

Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε. Μόλις ανοίξουν τα βγάζετε από τη φωτιά για να μην παραμαγειρευτούν. Τα σουρώνετε, πετάτε όσα δεν άνοιξαν και αφήνετε τα υπόλοιπα στην άκρη να κρυώσουν. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας από το μίγμα σε κάθε μύδι και σερβίρετε

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο