OliveMagazine

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr