Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε τα μύδια και το κρασί. Κλείνετε με το καπάκι και αχνίζετε για 5 λεπτά.
Σουρώνετε τα μύδια κρατώντας τον ζωμό τους. Ρίχνετε την ψίχα τους σε ένα μπολ και πετάτε όσα δεν άνοιξαν.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλινο, τη
μαραθόριζα, τις πατάτες και τον κρόκο Κοζάνης, με αυτή τη σειρά, για 5-7 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό από τα μύδια, συμπληρώνετε με νερό ή ζωμό ψαριού, κατά προτίμηση, σπιτικό, να καλυφθούν τα υλικά, προσθέτετε τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνετε.
Σιγοβράζετε τη σούπα για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρείτε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις, στο μπλέντερ.
Σουρώνετε τη σούπα, μοιράζετε σε ζεστά πιάτα, γαρνίρετε με τα μύδια και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με σκορδόψωμο.
Φωτογραφία: Βαβδινούδης Ν.-Δημητρίου Χ.- Studiovd.gr