OliveMagazine

Μύδια σούπα

Μύδια σούπα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά μύδια με κέλυφος, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ. πράσα, τρυφερά
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 2 μαραθόριζες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πατάτες, μεγάλες
  • 3γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 5γρ. μαραθόσπορο
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε τα μύδια και το κρασί. Κλείνετε με το καπάκι και αχνίζετε για 5 λεπτά.

Σουρώνετε τα μύδια κρατώντας τον ζωμό τους. Ρίχνετε την ψίχα τους σε ένα μπολ και πετάτε όσα δεν άνοιξαν.

Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλινο, τη μαραθόριζα, τις πατάτες και τον κρόκο Κοζάνης, με αυτή τη σειρά, για 5-7 λεπτά.

Προσθέτετε τον ζωμό από τα μύδια, συμπληρώνετε με νερό ή ζωμό ψαριού, κατά προτίμηση, σπιτικό, να καλυφθούν τα υλικά, προσθέτετε τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνετε.

Σιγοβράζετε τη σούπα για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρείτε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις, στο μπλέντερ.

Σουρώνετε τη σούπα, μοιράζετε σε ζεστά πιάτα, γαρνίρετε με τα μύδια και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με σκορδόψωμο.

Φωτογραφία: Βαβδινούδης Ν.-Δημητρίου Χ.- Studiovd.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο