OliveMagazine

Μince pies

Μince pies

Μερίδες:για 36 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 450γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
  • 280γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

  • 400γρ. μίγμα mincemeat*
  • 2 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα με λίγο νερό
  • λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και λίγη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στο πολυμίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και χτυπάτε να γίνουν μια ζύμη σαν ψίχουλα. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και 1 κουταλιά κρύο νερό. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένη σε σελοφάν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με ένα πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και με ένα κουπ πάτ διαμ. 8-9εκ. Κόβετε 36 δίσκους ζύμης και ντύνετε με αυτούς 36 φορμάκια, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά τους.

Γεμίζετε το κάθε φορμάκι με μια κουταλιά μίγμα mincemeat. Ξαναπλάθετε τα υπολείμματα της ζύμης και αφού την ανοίξετε πάλι με τον πλάστη σε φύλλο κόβετε με κουπ πατ 36 αστεράκια και σκεπάζετε τη γέμιση από τα ταρτάκια.

Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα αστέρια και τις άκρες της ζύμης. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα ταρτάκια για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η ζύμη. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν τα ταρτάκια πριν τα ξεφορμάρετε και αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σύρμα.

Πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ πριν σερβίρετε.

Tips

Mincemeat θα βρείτε έτοιμο σε βαζάκια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr