OliveMagazine

Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες

Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες

Μερίδες:για 30-35 κεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζάνι ξίδι
  • 100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη στο μπλέντερ
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά, τριμμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή θρούμπι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι μαύρο
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι (περίπου)
  • λάδι για τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε το χταπόδι, το βράζετε με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και κατόπιν το περνάτε από την κρεατομηχανή ή το μπλέντερ για να γίνει σαν κιμάς.

Αναμιγνύετε το χταπόδι με την ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει το μίγμα.

Πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι.

Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε μπόλικο καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από ούζο ή λευκό κρασί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χταπόδι με καλαμάρια ή γαρίδες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr