OliveMagazine

Νηστίσιμα αφράτα κουλούρια με πετιμέζι

Νηστίσιμα αφράτα κουλούρια με πετιμέζι

Μερίδες:για περίπου 40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200ml ελαιόλαδο
  • 90ml κονιάκ
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 610γρ. αλεύρι μαλακό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Tips

Ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε τα κουλούρια θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο ψησίματος ώστε να γίνουν αφράτα. Αν ψηθούν περισσότερο θα είναι εξίσου νόστιμα άλλα πιο τραγανά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο