OliveMagazine

Νηστίσιμη ταχινόσουπα με καλαμαράκια σε άλμη Safcol

Νηστίσιμη ταχινόσουπα με καλαμαράκια σε άλμη Safcol

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
"SAFCOL"... με Τόνο από τους Ειδικούς στα Θαλασσινά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 καρότο σε μικρά κυβάκια
  • 1 πράσο σε ροδελίτσες
  • 1 κρεμμύδι σε ψιλά καρεδάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ψιλά κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 250γρ. σπανάκι ή σέσκουλα χοντροκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε το σπανάκι ή τα σέσκουλα, καλύπτετε με ζεστό νερό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Σε ένα μπολ, διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το χυμό των λεμονιών, ανακατεύετε.

Με μια βαθιά κουτάλα, βάζετε λίγο-λίγο ζουμί από τη σούπα, όπως στο κανονικό αβγόκομα και μεταφέρετε το μίγμα στη σούπα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Ανακατεύετε να πάει παντού το ταχίνι, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή συνοδεύοντας με καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr