OliveMagazine

Νηστίσιμο καρυδωτό με σιρόπι αγαύης

Νηστίσιμο καρυδωτό με σιρόπι αγαύης

Μερίδες:για 1 μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 5 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ανακατεύετε το Σιρόπι Αγαύης μέσα στον χυμό πορτοκαλιού να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και το νερό και ανακατεύετε.

Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο και το αλάτι.

Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα καρύδια. Προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας μέτριος αραιός χυλός.

Τρίβετε τη βάση και τα πλαϊνά μιας τερίνας (μακρόστενης φόρμας) με λίγα σπασμένα καρύδια να λαδωθεί με το λάδι που βγάζουν τα καρύδια. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Στρώνετε τον χυλό ομοιόμορφα στη φόρμα και ψήνετε το γλυκό στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στη μέση ένα μυτερό μαχαίρι. Θα είναι λίγο υγρό αλλά δεν πρέπει να μείνει η ζύμη πάνω στο μαχαίρι. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο