OliveMagazine

Νηστίσιμο ρυζόγαλο

Νηστίσιμο ρυζόγαλο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ νεροπότηρο ρύζι γλασέ
  • 400γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγη κανέλα τριμμένη για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε το ρύζι σε άφθονο νερό. Το αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά μέσα σε χλιαρό νερό. Το σουρώνετε και το βράζετε μαζί με ενάμιση νεροπότηρο νερό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν μαλακώσει το ρύζι και πιει όλο σχεδόν το νερό του ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το γάλα καρύδας. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ακόμα για 10 λεπτά.

Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει εκτός ψυγείου. Πασπαλίζετε με κανέλα πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο