OliveMagazine

Νιόκι με κρέμα, μπέικον και αρακά

Νιόκι με κρέμα, μπέικον και αρακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 77 γρ. πανσέτα, σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 200 ml ζωμό κότας
  • 100 γρ. κατεψυγμένο αρακά, αφού τον
  • 100 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 400 γρ. νιόκι
  • 1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τους κύβους πανσέταςανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι να ροδίσουν και να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπουςτους.

Ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1’, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ½. Προσθέτουμε τον αρακά, την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3'-4'.

Στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τον βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Φωτογραφία: Charlie Richards

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο