OliveMagazine

Νιόκι με μπρόκολο και μπλε τυρί

Νιόκι με μπρόκολο και μπλε τυρί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. νιόκι
  • ½ συσκευασία Μπρόκολο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 750γρ.
  • 150γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε το Mπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο νερό βράζετε τα νιόκι, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μπλε τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη μισή παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύετε τα νιόκι με το Μπρόκολο και το μίγμα των τυριών και μεταφέρετε το νέο μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε τα νιόκι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Τα νιόκι είναι δημοφιλές ιταλικό ζυμαρικό με βάση την πατάτα που σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Αγοράστε τα έτοιμα από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr