OliveMagazine

Ντάκος με το αβγό του

Ντάκος με το αβγό του

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 παξιμάδια κρίθινα
  • λίγο ξύδι με νερό για τα παξιμάδια
  • 200γρ. φέτα τριμμένη ή ξινομυζήθρα
  • 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βρέχετε ελαφρά το ντάκο με λίγο ξύδι και λίγο νερό. Βάζετε σε πιατέλα τα παξιμάδια, απλώνετε πάνω τους το τυρί και τον μαϊντανό. Από πάνω μοιράζετε τα κυβάκια της ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε τον καθένα με μια κουταλιά ελαιόλαδο.

Τηγανίζετε τα αβγά, προσέχοντας να μην σφίξουν και τα μοιράζετε πάνω σε κάθε ντάκο. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να μαγειρέψετε τα αβγά ποσέ.


Μπορείτε να σερβίρετε τους ντάκους με ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσετε το κουκούτσι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr