OliveMagazine

Ντιπ με κατσικίσιο τυρί και βερίκοκα

Ντιπ με κατσικίσιο τυρί και βερίκοκα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. κατσικίσιο τυρί chèvre ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 12 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μερικά κράκερ στρογγυλά, αλμυρά για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα βερίκοκα σε πολύ μικρούς κύβους και τα ρίχνετε σε μπολ.

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε.

Με ένα κουτάλι μοιράζετε την κρέμα τυριού πάνω στα κράκερ και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Στολίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr