OliveMagazine

Ντομάτα γεμιστή με κρύο καλαμαράκι και πέστο βασιλικού

Ντομάτα γεμιστή με κρύο καλαμαράκι και πέστο βασιλικού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα, μικρά σε μέγεθος
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 αρωματικό μπουκέτο από φύλλα δάφνης, μαϊντανό & θυμάρι
  • Για το πέστο

  • 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 1 χοντρή σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και κρατάμε τα καπάκια τους στην άκρη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και το αρωματικό μπουκέτο (μπουκέ γκαρνί). Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε καλαμαράκια και τα βράζουμε για περίπου 10’. Κρατάμε μερικά κεφαλάκια -τα πιο μικρά- ακέραια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το υπόλοιπο σώμα τους. Τα διατηρούμε σε μπολ στο ψυγείο.

Πέστο βασιλικού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα φύλλα βασιλικού με το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αναμειγνύουμε το πέστο με τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Σερβίρισμα: Γεμίζουμε τις ντομάτες με τα καλαμαράκια και κλείνουμε με το καπάκι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο